algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

La CAL insta al Govern balear a difondre el català entre els visitants

La Coordinadora per la Llengua també vol el suport del Bisbe


La Coordinadora d'Associacions per a la Llengua Catalana (CAL) exigirà als consellers de Turisme i de Cultura del Govern balear que prengui mesures concretes per donar a conèixer la realitat sociolingüística de les Illes als seus visitants. Aquesta proposta és una de les acordades ahir en una reunió mantinguda per aquesta associació a Esporles.

Els responsables d'aquesta associació consideren que la presència del català als aeroports és «residual», i volen aprofitar aquestes instal·lacions per informar els turistes i altres usuaris que ignoren que al lloc visitat hi ha una llengua pròpia. En aquest sentit, posaran en marxa una campanya informativa en tots els aeroports de les zones de parla catalana. I també acordaran un document únic en el qual s'hi detallaran tots els greuges cap als catalanoparlants detectats en els aeroports de l'àmbit on es parla aquesta llengua. I aquest document serà enviat al conseller de Turisme del Govern balear, Joan Flaquer, per exigir-li mesures concretes a favor de la difusió de la cultura catalana entre els visitants als aeroports illencs.

D'una altra banda, la CAL demanarà també al conseller de Cultura, Francesc Fiol, la difusió d'una «guia cultural per a turistes» en la qual se'ls informi sobre la història i la llengua pròpies de Balears.

Un altre dels punts que ahir es debateren a Esporles afecta al bisbe de Mallorca, Jesús Murgui. A la seva arribada a l'Illa, Murgui comfessà el seu desconeixement de la realitat illenca. Des de la CAL consideren que l'Església ha de jugar un paper fonamental en la normalització de la llengua catalana, i per aquest motiu acordaren fer arribar al bisbe un manifest on demanaran la seva implicació en aquesta tasca. A més, també li faran arribar un lot de llibres escrits per clergues mallorquins en els quals expliquen quina és la llengua pròpia i quins són els referents culturals a defensar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris