nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'Ibavi deixarà de fer habitatges protegits al Polígon de Llevant

Els veïns han proposat que el barri s'anomeni «Ciutat de Llevant»


L'Institut balear de l'Habitatge (Ibavi) no farà més promocions d'habitatges de protecció oficial (HPO) al Polígon de Llevant gràcies a un conveni que s'està concretant entre aquesta institució i l'Àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma.

Segons aquest acord, que necessita encara algunes puntualitzacions, els 49.000 metres quadrats edificables per a ús residencial protegit que l'Ibavi posseeix a la barriada, i que equivalen a devers 700 habitatges, seran permutats per altres solars propietat de Cort en els quals es podran fer múltiples promocions de 40 a 60 pisos cadascuna.

Així, l'Ajuntament de Palma evitarà una major saturació d'aquesta mena d'immobles a un barri que ja en posseeix una quantitat elevada i destinarà els terrenys obtinguts a la dotació d'infraestructures i serveis, com el palau de congressos, una hipotètica nova seu administrativa de la Corporació local, centres cívico-culturals i equipaments per a la ciutadania.

En aquest sentit, el tinent de batle d'Urbanisme i Coordinació municipal, Javier Rodrigo de Santos, apuntà que aquest conveni servirà per «impulsar la recuperació del barri, juntament amb el revulsiu del palau de congressos». Així mateix, anuncià que els veïns de la barriada han proposat que es canviï la denominació del Polígon per la de «Ciutat de Llevant», encara que aquesta decisió haurà de ser consensuada i autoritzada pel departament de població de Cort.

L'Ibavi també posseeix a la zona 34.000 metres quadrats de sòl industrial terciari que una vegada que l'acord entre l'Ajuntament i la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Transports del Govern balear sigui total també acabaran en mans de l'Ajuntament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris