algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

Tots els hotelers del municipi reclamen que es construeixi el parc temàtic

Els presidents de les associacions manifestaren ahir el seu suport unànime al projecte

Els presidents de les associacions hoteleres de Calvià manifestaren públicament ahir el seu suport a la construcció del parc temàtic projectat per l'empresa danesa Theme Park Group al municipi i demanaren al Consell que l'inclogui en el Pla Territorial de Mallorca.

Per això comparegueren en roda de premsa el president de l'Associació Hotelera Palmanova-Magaluf, Tomás Pons; Associació Hotelera Peguera-Cala Fornells, Luis Carrasco; Associació Hotelera Badia de Santa Ponça, Antonio Roses; Associació Hotelera Illetes-Cas Català, Martín Xamena i Associació Hotelera Portals Nous-Bendinat, Bernat Matemales. Tots consideraren que «els beneficis que reportarà el parc temàtic són indubtables tant per a Calvià, en particular, com per a Mallorca en general». En aquest sentit manifestaren que suposarà una «ampliació de l'oferta de lleure de qualitat, la creació de llocs de feina i generació de riquesa i la desestacionalització del turisme». La creació del parc temàtic no s'ha previst mai en el Pla Territorial de Mallorca que es troba actualment en fase d'exposició pública. Els hotelers explicaren ahir que des del Consell els hi indicaren que no s'ha previst incloure'l en el Pla perquè hi ha molts interrogants sobre la seva ubicació, impacte visual, consum de territori i energia, entre altres qüestions. Els representants de les associacions hoteleres asseguraren que «totes aquestes qüestions s'han de resoldre i s'ha d'aprendre dels parcs que no funcionen, per tal de no cometre els mateixos errors i copiar els que van bé com Port Aventura». Sobre la seva possible ubicació apuntaren que es podria construir en una zona que es troba entre El Toro i Son Ferrer o a Ses Planes, que està vora el Club de Hielo de Palmanova.

Això no obstant, no entraren a valorar-ne quin seria la millor ubicació «perquè són les institucions les que han de controlar i exigir a la iniciativa privada les mesures ambientals necessàries». «Nosaltres miram si és positiu i reportarà beneficis per al turisme de l'Illa, que és el nostre mitjà de vida, i creim que sí».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris