muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

La Policia deté quatre persones a Eivissa en la major operació contra l'èxtasi a l'Estat

Els nou quilos de droga suposarien 200 mil pastilles


Nou persones foren detingudes ahir en una operació policial en la qual s'han intervingut nou quilos d'èxtasi que suposa la de major importància per la quantitat intervinguda d'aquest tipus de droga a l'Estat.

L'operació «Garatge» es saldà amb quatre detinguts a Eivissa i la resta a Madrid i Barcelona, i la confiscació a la localitat madrilenya d'Algete de nou quilos d'èxtasi que hi hauria la possibilitat de fabricació de més de 200.000 pastilles.

La major part de la droga anava a ser distribuïda a Eivissa aprofitant les «macrofestes» que s'organitzen a l'estiu. El màxim responsable de la xarxa, que era investigat des de feia quatre mesos és un antic líder de la banda dels «Miami», que acaparà en la dècada dels noranta les xarxes de distribució de pastilles d'èxtasi a Madrid i la costa valenciana.

L'organització introduïa des d'Holanda i mitjançant «correus humans» grans partides d'èxtasi, que amb l'arribada de l'estiu, es disposava a concentrar les seves activitats de tràfic a les Balears i especialment a la localitat eivissenca de Sant Antoni.

El passat dia 21 es detectà que el grup estava preparant la tramesa d'una partida d'èxtasi a Eivissa, i es verificà que en la matinada del dia següent Alberto H. anà al domicili de José A., a Algete, on recollí dos quilos d'èxtasi i posteriorment se'ls lliurà a Francisco S. a Móstoles. En aquell moment foren detinguts Alberto H. i Francisco S. i en registrar al domicili d'Algete es confiscaren uns altres set quilos d'èxtasi. El passat dia 22 foren detinguts a Algete José A.G. de 33 anys; a Móstoles, Alberto H.H., de 36, i Francisco S. EL., de 33; a Madrid, Luis Miguel D.C.O, de 34. A Eivissa, l'holandesa Daphne T., de 37; Emanuel Julian C.O., de 32; Cristian S.G., nascut a Estats Units, i Janelle A.C., de 30, nascuda a Puerto Rico, encara que aquests dos últims amb passaport holandès i belga.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris