nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El preu de l'habitatge usat augmentà un 18% en dotze mesos a les Balears

Els economistes alerten que l'endeutament excessiu acabarà hipotecant el futur

83824

Els pisos de les Balears continuen sent, avui per avui, uns dels més cars de tot l'Estat.

El valor mitjà de taxació de l'habitatge lliure usat ha experimentat un nou i fort increment del 18% en els darrers dotze mesos a les Balears. L'últim informe de la societat Taxacions Immobiliàries -Tinsa- fixa el preu per metre quadrat en 1.691'8 euros, molt superior a la mitjana estatal de 1.458'3 euros.

L'esmentat estudi de Tinsa informa que a Palma, el valor mitjà de taxació augmentà un 11% en els darrers dotze mesos fins assolir la quantitat de 1.609'9 euros el metre quadrat. Aquest preu és lleugerament inferior al experimentat pel conjunt d'habitatges lliures usats de la Comunitat.

Sense tenir en compte l'increment registrat a la capital balear, el preu dels pisos de segona mà apujà un 23% en el conjunt de municipis illencs, assolint en el primer semestre de 2004 la xifra de 1.751 euros el metre quadrat. Segons Tinsa, les Balears són ara mateix «una de les províncies de l'Estat amb els pisos més cars».

En el seu darrer informe de conjuntura, el Centre de Recerca Econòmica -CRE- ja alertava que «el preu de l'habitatge sembla escapar-se a qualsevol predicció realitzada pels analistes ja que, durant els darrers anys, les dades publicades han anat evidenciant taxes de creixement que sempre s'han confirmat per sobre de les esperades».

Així, mentre a les Balears el preu dels habitatges usats s'ha incrementat un 18% més en un any, l'informe de Tinsa revela que en el conjunt de l'Estat el valor mitjà de taxació dels pisos nous i de segona mà s'ha encarit un 16% i un 19% respectivament, amb preus que oscil·len entre els 1.700 i els 1.500 euros el metre quadrat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris