algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Sansó serà el candidat renovador a la secretaria general del PSM-EN

El batle de Vilafranca aposta per flexibilitzar el discurs del partit

El sector autodenominat «renovador» del PSM ja té candidat a la secretaria general del partit. Es tracta de l'actual batle de Vilafranca, Jaume Sansó, qui ahir confirmà les seves aspiracions.

Sansó va comparèixer davant els mitjans de comunicació acompanyat d'una desena de companys, representants del mateix corrent, i que l'han animat a optar al màxim càrrec de direcció de la formació nacionalista.

Els renovadors -que situen l'origen del moviment en el 'fracàs' electoral del 2003- propugnen una obertura ideològica de l'organització a fi de connectar amb nous sectors de la societat. «No es tracta de renunciar a les nostres senyes d'identitat», assegura Sansó, però sí de flexibilitzar certs posicionaments i discursos. Tot i que parlen expressament «d'equidistància», allò cert és que els renovadors reconeixen que l'organització ha de poder negociar «de tu a tu» tant amb UM com amb ERC.

Quan s'exposen els eixos del moviment, la paraula clau que surt a col·lació és 'regeneració'. I això significa defensar un nacionalisme «cívic», que potenciï la mallorquinitat de les persones immigrades; reconèixer del paper estratègic del turisme a la nostra societat i advocar per la conciliació del progrés econòmic amb la sostenibilitat territorial; i treballar per un PSM més proper a la militància i que sigui la «casa comuna» del nacionalisme progressista a les Illes.

Sansó es proposa guanyar en el congrés de novembre per ser el líder «de tots», sense exclusions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris