algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

El PSIB celebra el 'canvi d'opinió' del PP sobre la reforma de l'Estatut

Tot i així Armengol critica el procés i el compara amb el pla Ibarretxe

La portaveu del grup parlamentari socialista, Francina Armengol, mostrà ahir la seva satisfacció pel «canvi d'opinió» del Partit Popular respecte de la reforma de l'Estatut d'Autonomia. I és que, segons el PSIB, «el president Matas sempre s'havia mostrat contrari a qualsevol avanç en l'autogovern i fins ara es dedicava a fer seguidisme de les polítiques centralistes impulsades per José María Aznar».

De tota manera, Armengol es mostrà escèptica en relació que el Govern balear propugni, a través de l'Estatut, qüestions com la creació de la policia autonòmica o el reconeixement de Balears com a nacionalitat històrica.

Aquest escepticisme en relació al contingut de la reforma va acompanyat d'un rebuig total del procediment elegit per l'Executiu a l'hora de fer la revisió de la norma bàsica de la comunitat autònoma. La dirigent del PSOE aposta per la creació d'una ponència parlamentària que marqui els eixos del futur Estatut, tal com es fa a Catalunya o a Andalusia, i critica la «unilateralitat» de la proposta per part del Govern balear. A Armengol el fet que la iniciativa sorgeixi del Consolat de Mar li recorda el procés que es viu al País Basc amb el pla Ibarretxe.

Quan arribà el moment de presentar el seu model estatutari, Armengol va al·ludir a la necessitat que s'hi incloguin fórmules per incrementar l'autogovern, que es potenciï el paper dels ajuntaments i que s'incideixi en els drets socials dels ciutadans de l'Arxipèlag. Tot l'anterior sense autoimposar-se un sostre competencial i sempre després d'escometre els oportuns canvis a la Constitució espanyola.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris