nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Antoni Mestre: «Hem defensat els nostres drets civils i lingüístics»

El jove que la Guàrdia Civil vexà per parlar en català passa pàgina

Antoni Mestre, el jove estudiant d'Enginyeria Tècnica Agrícola que fou vexat per la Guàrdia Civil als aeroports de Barcelona i Palma per haver-se adreçat en català a un funcionari de les forces i cossos de seguretat de l'Estat, decidí passar pàgina ahir.

Mestre ha aconseguit, gràcies a les protestes i mobilitzacions en favor dels drets civils i lingüístics impulsades des dels més diversos col·lectius, que les delegacions del Govern espanyol a Catalunya i a Balears s'hagin compromès a potenciar l'ús del català a l'Administració de l'Estat i a perseguir les violacions d'aquests drets fonamentals dels ciutadans reconeguts a la Constitució.

El jove visità ahir en companyia del seu pare, Bartomeu Mestre «Balutxo», la redacció de Diari de Balears per agrair de forma expressa el suport rebut en aquest afer i declarà que «esper que tota aquesta història hagi servit per defensar els nostres drets».

«Ningú no hauria de ser mai increpat ni vexat per un guàrdia civil armat per motius lingüístics, ideològics, sexuals o religiosos», afirmà Mestre, a la vegada que es mostrà satisfet per l'acord subscrit entre les delegacions de Catalunya i Balears després de la reunió que mantingué amb Ramon Socias.

No obstant això, el jove Antoni Mestre volgué deixar clar que «ara hem de veure si canvia el tracte que rebem al carrer o si totes les declaracions de bones intencions aconseguides queden només en paper banyat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris