nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

La «correcció» del model turístic progressa entre la desconfiança dels sindicats i l'apatia patronal

El Govern promet als agents socials un canvi 'pactat'

La mesa de Diàleg Social reprèn avui les converses sobre el canvi de model turístic entre la desconfiança dels sindicats i l'apatia de la patronal. Qinze dies després de la primera reunió del Govern amb els agents socials de les Balears, ambdues parts tornen a intercanviar parers amb la intenció d'assolir un gran acord per «corregir» els fonaments de la primera indústria de les Illes.

La vicepresidenta del Govern i consellera de Relacions Institucionals, Rosa Estaràs, es mostrà convençuda que finalment no hi haurà mobilitzacions en el sector de l'hoteleria perquè «allò que volen els sindicats és pactar aquest nou model turístic i el pactarem». Estaràs recordà el compromís del Govern d'arribar a acords amb els agents socials abans de setembre, data en què UGT i CCOO situen l'inici de les seves accions informatives i de protesta. Des de l'Executiu se té el convenciment que les converses obertes a l'entorn del turisme i la seva crisi estructural «garantiran el diàleg i la pau social» i que, a mig termini, «permetrà pactar un canvi de model». Una qüestió que deixa 'freds' els representants patronals, els quals no ni veuen crisi -perquè «no hi ha cap hotel en venda», va dir el president de la Caeb, Josep Oliver- i manifesten que «bastaria llevar renous i brutors» per sortir del clot.

El sindicats CCOO i UGT tenen una altra visió dels fets. Asseguren que hi ha una crisi del mercat laboral -s'incrementa la temporalitat i se destrueixen llocs de feina- i proposen la reconversió «pactada» de 50.000 places hoteleres amb un pla social que garanteixi el futur dels prop de 10.000 treballadors que se'n podrien veure afectats. En qualsevol cas, ambdues organitzacions insisteixen a definir el futur model abans de pactar la correcció, canvi o reconversió de l'actual.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris