nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Salut incrementa les dietes per trasllat de malalts fins a 25 euros

Per rebre les aportacions ja no caldran els justificants de despesa


La consellera de Salut i Consum, Aina Castillo, va presentar ahir a Eivissa l'ordre de trasllats de malalts aprovada pel Govern, que augmenta les dietes que cobraran els pacients i els seus acompanyants fins als 25 euros i que elimina la necessitat de presentar justificants per cobrar-les.

Aquesta nova normativa té en compte la situació dels ciutadans de Formentera que s'hagin de desplaçar a Eivissa. Per aquest motiu, malgrat estiguin dins la mateixa Àrea de Salut, percebran vuit euros pel transport i 12 en concepte de dieta, que percebrà únicament l'acompanyant en el cas que el malalt requereixi hospitalització.

A partir del nou decret s'abonaran les despeses dels pacients i, si és necessari, de l'acompanyant, relacionades amb el desplaçament aeri o marítim, inclòs el d'anada i tornada. Pel que fa al transport terrestre els pacients rebran una compensació de 10 euros si el desplaçament es fa entre illes i 14 si es produeix amb un altra comunitat autònoma.

En el supòsit que el centre assistencial estigui situat en una província diferent de l'estació marítima o aeroport de destinació, i sigui necessari utilitzar el transport terrestre per arribar-hi, a més de les quantitats establertes s'abonarà el transport utilitzat fins a una quantia màxima equivalent al cost del transport ferroviari o de l'autobús.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris