algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Experts en balística de Madrid analitzen el subfusell automàtic trobat a Portals

La Guàrdia Civil creu que l'arma feia més d'un any que es trobava dins l'aigua

Els experts en balística de la Guàrdia Civil de Madrid estan analitzant el subfusell Uzi que aparegué en aigües de Puerto Portals. La principal hipòtesi dels investigadors és que l'arma, que estava molt deteriorada i rovellada, va ser llançada des d'un iot per part de la seguretat privada d'algun multimilionari.

Des de la Comandància de Palma es confirmà ahir que la troballa del subfusell es produí fa alguns dies de manera casual. Els submarinistes dels GEAS (Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques) inspeccionen de manera habitual les aigües de Puerto Portals, ja que és una zona «calenta» quant a arribada de visitants il·lustres. En un d'aquests rastreigs, els bussejadors es fixaren en uns plàstics i draps nuats, però no hi donaren importància. En una altra immersió, a uns quatre metres de profunditat, decidiren recollir aquell embolcall per aclarir què contenia. Una vegada obert, la sorpresa fou majúscula: es tractava d'una arma automàtica especialment mortífera, utilitzada pels comandos israelians i molt apreciada entre els experts en armament de tot el món. El responsable del Grup d'Informació de la Comandància i d'altres efectius es desplaçaren a Portals i efectuaren una primera valoració. Després, l'Uzi fou traslladat fins a les dependències policíaques, on li realitzaren les primeres proves i efectuaren un reportatge fotogràfic.

Ara l'arma és a Madrid, on és analitzada pels experts en balística. Una de les conclusions inicials, que encara no són definitives, és que portava més d'un any davall l'aigua. Des de la Comandància s'intentà minimitzar la importància de la troballa, però fonts ben informades reconegueren que l'aparició d'un subfusell d'aquelles característiques, i sobretot en una zona com Portals, provocà la lògica «preocupació». Ara, una de les prioritats és determinar si l'arma ha estat utilitzada en algun acte delictiu.

Respecte a l'origen de l'arma, la Guàrdia Civil té com a hipòtesi principal que hagués estat llançada pel personal de seguretat privat d'algun iot, propietat presumiblement d'algun multimilionari. En aquest sentit, es descarta que estigués relacionada amb finalitats terroristes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris