algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

UM-UNISO crea una comissió que revisarà el pacte amb el PP-IPIS

La coalició ratifica la condemna d'UM a la destitució d'Arbona

La coalició Unió Mallorquina-Unió Sollerica revisarà el pacte postelectoral amb el PP-IPIS a fi de veure si tots els punts que s'acordaren per formar govern municipal són encara factibles després del canvi polític a Madrid i, en tot cas, fixar nous acords i compromisos.

El secretari general d'UM, Damià Nicolau, juntament amb membres dels comitès locals d'UM i d'UNISO varen aparèixer ahir davant els mitjans de comunicació per ratificar «la vigència de la coalició signada abans de les eleccions entre Maria Antònia Munar i Bartomeu Pomar». La coalició va aconseguir tres regidors que entraren a l'equip de govern després de pactar amb el PP-IPIS.

Segons Nicolau, «la coalició també ratifica la condemna de la destitució del regidor Antoni Arbona com a tinent de batle», reafirmant que «en cap cas Simarro no va consultar cap dels dos partits que formam la coalició per prendre aquesta decisió».

Cal recordar que Simarro destituí Arbona amb el suport per escrit de tots els regidors de l'equip de govern, entre ells els altres dos d'UM-UNISO. Aquest fet va provocar una fort malestar entre els dos partits, situació que ahir es va donar oficialment per «superada», encara que desautoritzant tàcitament aquest suport a la destitució que en cap cas no va ser notificada als partits. Sobre si el retorn del càrrec del tinent de batle a Antoni Arbona serà un tema de negociació amb el PP-IPIS o una condició per mantenir el pacte, Damià Nicolau afirmà que «a la coalició li corresponen dos regidors i ara només en té un. Per tant, el que volem és que es compleixi el pacte i res més».

La creació d'aquesta comissió, formada per tres membres d'UM i tres d'UNISO, entre els quals hi ha els respectius regidors, tindrà també una altra finalitat important: evitar que es tornin a produir discrepàncies en el si del grup municipal i que els temes siguin consensuats entre els dos partits per definir quin ha de ser el vot del grup municipal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris