nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:

Milers de devots veneren el Sant Crist en la processó de la Triennal

Recorden que la imatge plorà sang quan arribava la pluja en un any de sequera


Tres anys d'espera per venerar el Sant Crist d'Alcúdia donen per acumular molts sentiments de manera que els fidels vessaren ahir fe i devoció en una processó, la de la Triennal, que va fer vibrar el poble, coincidint amb la festa de Santa Anna. La d'ahir fou una processó menys sofrida que de costum ja que la forta calor característica d'aquest dia deixà pas a unes gotes de pluja, la qual cosa facilità als penitents la tasca de complir les promeses fetes al Sant Crist en els darrers tres anys, en molts casos realitzar amb els peus descalços, amb els braços en creu.

La pluja va permetre així reviure amb més fe que mai el miracle de l'any 1507 quan el poble, que duia un any de sequera, presencià com el Crist començà a plorar sang mentre queia la pluja. Des de llavors la devoció per al Sant Crist anà en augment fins al punt que es decidí posar en ordre i permetre únicament la sortida del Crist en processó una vegada cada tres anys per la festa de Santa Anna, un dia després de Sant Jaume, donant així pas al naixement de la Triennal alcudienca.

Singularitat
Aquesta processó és única a Mallorca per la seva periodicitat i per realitzar-se en l'època estival de més calor i a l'hora més calorosa, a les dotze del migdia. Té a més altres singularitats, només els capellans nascuts al poble estan capacitats per dur la talla, que porten per torns al llarg de tot el recorregut. Després d'ells, seguia el Sant Crist el bisbe Jesús Murgui, que presidí per primera vegada la missa de la Triennal. Fins a Alcúdia es desplaçaren milers de fidels a més d'alguns representants de la política estatal i autonòmica com el delegat de Govern, Ramon Socías, i el president del Parlament, Pere Rotger. Completaren el recorregut devora les autoritats locals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris