algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

«Hem passat set mesos en lluita antiterrorista a la Mediterrània»

El comandant J. Blunden visita Palma amb del destructor «Newcastle»

«Ha estat una missió de set mesos de durada que ens ha reportat la major satisfacció a l'operació Active Endeavour, destinada a la lluita antiterrorista», indicà ahir el comandant Jeremy Blunden a Palma a bord del destructor Newcastle, on romandrà per espai de cinc dies en el seu últim any de servei.

En el transcurs d'aquesta missió que començà en salpar del seu port base a Portsmouth el passat dia 6 de gener, i ha realitzat conjuntament amb les fragates de l'Armada espanyola Baleares i Extremadura, ha visitat 20 ports de 10 països al llarg de la Mediterrània i la mar Negra. Durant aquest temps viscut amb certa tensió per les amenaces terroristes ha supervisat 750 vaixells, n'ha abordat dos amb resultat negatiu després de rebre informació classificada per part del servei d'intel·ligència secret britànic. Ha estat una tasca de control i vigilància permanent que, segons paraules del comandant, ha aportat un excel·lent balanç de treball de col·laboració aliada.

Rota
Prèviament, abans d'entrar al Mediterrani el Newcastle, estigué operant durant dues setmanes des de la base de Rota en un exercici de control a les aigües de l'Estret, considerades particularment vulnerables. Aquest vaixell és un destructor del tipus 42 allistat el 1978 i actualment el vaixell més veterà de la Royal Navy, pel que causarà baixa el pròxim dia 31 de gener de 2005. Prèviament participarà al Southampton Boat Show obert al públic i realitzarà el seu comiat final en una emotiva visita a Newcastle, en homenatge a la ciutat que li dóna nom.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris