algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Unió de Pagesos vol «més control» en els permisos per extreure aigua

Denuncien que hi ha peticions per a ús agrícola que són una tapadora


Unió de Pagesos denuncia que hi ha demandes de concessió de permisos d'extracció d'aigua per a usos agrícoles que són fraudulentes, perquè els usuaris utilitzen el pous per a altres finalitats.

Pere Calafat, president de l'organització agrària, explicà que «tots sabem que darrere concessions d'aigua per cultivar la foravila hi ha persones que després destinen aquesta aigua d'una altra manera, i això sobretot passa amb les urbanitzacions, on és per a consum humà o per a les piscines».

El mateix Calafat insistí que «fa falta una reforma a l'hora de distribuir l'aigua. Està clar que la prioritat principal és el consum humà, però omplir una piscina no consideram que sigui això, sinó que per a nosaltres és un ús recreatiu. I després de les persones l'aigua hauria de ser per als agricultors i ramaders. L'ús industrial hauria de ser la tercera preferència i la darrera hauria de ser l'ús recreatiu. Però les coses no són així, segons la llei les urbanitzacions i les piscines estan per damunt dels pagesos a l'hora de garantir l'abastiment d'aigua».

D'una altra banda, la setmana passada alguns pagesos de Mallorca reberen una carta en la qual se'ls recordava que havien de pagar el cànon de sanejament, que és un impost que grava el consum d'aigua. Però segons la legislació vigent els agricultors no l'han de pagar, motiu pel qual es generà certa alarma en el sector agrari de l'Illa.

A finals d'aquesta setmana Unió de Pagesos i ASAJA, com a associacions representatives del camp mallorquí, es renuniran amb la consellera d'Agricultura, Margalida Moner, i amb el conseller de Medi Ambient, Jaume Font, per abordar aquesta qüestió. Tant Moner com Font ja han mostrat la seva disposició a tancar el tema, per considerar que ha estat un error administratiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris