muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Els universitaris balears, els que pateixen menys atur de tot l'Estat

Un estudi mostra que els graduats de la UIB troben feina en mesos

Els alumnes que es graduen a la Universitat de les Illes Balears registren les taxes més baixes d'atur de tot l'Estat espanyol, amb un 2 per cent, només superada per la Universitat de Valladolid, amb un 1 per cent. Així es desprèn de l'enquesta d'inserció laboral, realitzada per l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (Aneca).

Aquest mateix informe revela que els univeristaris balears són els que estan millor pagats de tot l'Estat. D'aquests estudiants que ja treballen, el 76 per cent dels consultats reconeixen tenir un salari net superior als 1.000 euros.

L'estudi va observar la situació de tots els estudiants graduats l'any 2000 corresponents a 140 titulacions i 29 universitats d'arreu de l'Estat espanyol. Pel que fa a la Universitat balear, s'entrevistà graduats de 14 titulacions, dels quals el 83 per cent reconegué haver trobat la seva primera feina tot just acabar la carrera.

Un altre dels punts que reflecteix l'informe és que de mitjana aquests estudiants no es torbaren més de cinc mesos a inserir-se en el mercat laboral, un dels índexs més baixos de totes les universitats objectes d'estudi. La meitat d'aquests titulats mantenen la primera feina, un percentatge que també situa les Balears al capdavant de la llista universitària.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris