nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

Flaquer: «Balears té tant de dret com Catalunya a ser nacionalitat»

El portaveu del Govern diu que l'Estatut respectarà la unitat d'Espanya

«No sé si a Balears tenim més condicions que Catalunya per ser considerats una nacionalitat històrica, però, almenys, en tenim tant de dret com ells». Així s'expressava ahir el portaveu del Govern balear, Joan Flaquer, a l'hora de valorar el projecte de reforma d'Estatut que vol impulsar el president Jaume Matas, i que preveu - a més del reconeixement de l'arxipèlag com a nacionalitat- elements novedosos com la creació d'una policia autonòmica o la millora del finançament per part de Madrid.

Flaquer és conscient de la controvèrsia que sempre creen aquestes qüestions eminentment polítiques i ràpidament matisa: «S'ha de deixar ben clar que qualsevol modificació estatutària partirà del respecte a la Constitució i de la unitat d'Espanya».

El portaveu de l'Executiu autonòmic recorda que la intenció del gabinet Matas és liderar l'esmentada reforma -amb l'assessorament d'un comitè de 'savis'- però, a la vegada, cercar el màxim de consens entre les diferents forces parlamentàries.

El portaveu del grup parlamentari popular, Joan Huguet, es manifestà en el mateix sentit, fins i tot va anar un poc més enllà en les comparances amb Catalunya. «Les Illes Balears hem estat un regne i Catalunya no», sentencià abans d'advertir que l'important no era la denominació de nacionalitat o comunitat històrica, «ja que són conceptes abstractes», sinó «el contingut de la reforma». Cal recordar que fa uns anys el mateix Huguet deia al Parlament: «És una paradoxa que Balears encara no hagi estat considerada comunitat històrica».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris