algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

El GOB calcula que el tot inclòs genera 1.350 tones més de residus

Qualifica aquesta modalitat turística de «nefasta» per a Mallorca


El GOB denuncia que amb la modalitat turística del tot inclòs els residus de plàstic pujaran 1.350 tones a Mallorca en el 2004.

El tot inclòs és una modalitat turística que permet consumir, menjar i beure durant tota la jornada sense restriccions. Segons els ecologistes, a l'Illa actualment hi ha un total de 28.500 places legals que funcionen amb aquest sistema i 7.000 d'il·legals.

Des del GOB argumenten que la implantació d'aquest nou paquet turístic causa la substitució de plats, tassons i coberts tradicionals per altres de plàstic. I també suposa el «lògic increment del consum i sobretot dels residus».

Els ecologistes calculen que els hotels que fan feina amb el tot inclòs treballen durant un mínim de cinc mesos a l'any, i estimen que el consum de plàstic per dia i persona se situa en els 250 grams, la qual cosa implica un increment de 1.350 tones anuals.

El GOB aporta aquesta xifra com una dada més que serveixi per fer una valoració global de la implantació del tot inclòs en els hotels mallorquins. Valoració que des del punt de vista estrictament mediambiental qualifiquen de «nefasta».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris