muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

Els sindicats posen sobre la taula la reconversió de 50.000 places d'hotel

CCOO i UGT anuncien la mobilització de treballadors a partir de setembre

90694

José García, Rafael Borràs, Antonio Copete i Ginés Díez presentaren el calendari de mobilitzacions a hoteleria.

S.A.

Els sindicats de les Balears temen el pitjor en un dels sectors motrius del turisme i, per això, han decidit avançar-se als esdeveniments. UGT i CCOO han posat damunt la taula la seva primera proposta: la reconversió «pactada» de 50.000 places hoteleres a més d'un pla social pels prop de 10.000 treballadors que es veurien afectats.

Al mateix temps, els responsables de les federacions d'hoteleria d'ambdues centrals de treballadors, Antonio Copete i Rafael Borràs, anunciaren ahir en roda de premsa el calendari de mobilitzacions al sector a partir de setembre. La intensitat de la campanya, que d'entrada serà informativa, «dependrà dels resultats de les converses» que actualment desenvolupen Govern i agents socials sobre la «correcció» del model turístic a la mesa de Diàleg Social. Un àmbit de concertació que se tornarà a reunir demà i del qual Copete i Borràs desconfien plenament.

La campanya de mobilitzacions, que començarà amb un assemblea de treballadors a principis de setembre i clourà amb una manifestació el mateix mes, té per objectiu exigir solucions -«una autèntica política empresarial i del Govern»- per desestacionalitzar l'activitat d'hoteleria, perquè no s'especuli amb els hotels i els drets de les plantilles i perquè se solucioni el dèficit de protecció social dels fixos discontinus.

Antonio Copete advertí que «allò que no permetrem mai és que els empresaris juguin a fer d'agents immobiliaris i especulin amb el canvi d'ús dels hotels en habitatges residencials». Per la seva banda, Rafael Borràs reconegué que «el diàleg social és bo, però allò que no podem tolerar és que mentre dialogam milers de treballadors se quedin al carrer fruit d'una reconversió salvatge i irresponsable».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris