bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

La ubicació del nou hospital, una decisió molt contestada

La decisió de la Consellera de Salut i Consum, Aina Castillo, de construir el nou hospital de referència de les Illes Balears al solar de Son Espases no va ser ben acollida per partits polítics de l'oposició ni pels veïns del Secar de la Real. Tot just es va conèixer la notícia que el nou Son Dureta es construiria a Son Espases la presidenta de l'Associació de veïns de la barriada, Assumpció Renom, va anunciar que les diverses organitzacions i entitats de les rodalies analitzarien en profunditat els informes tècnics que feren decantar Cort cap a aquesta opció rebutjant les altres. I és que les sospites d'una possible especulació urbanística planejaren des del començament.

Renom manifestà en nombroses ocasions en representació dels altres veïns la seva oposició més absoluta a la ubicació del nou Son Dureta al solar de Son Espases «perquè representaria una pressió urbanística desmesurada per a la zona». A més, la possibilitat d'ubicar un polígon sanitari a Son Espases també va ser rebuda de ple pels veïns del Secar de la Real i varen ser moltes les actuacions protagonitzades per aquests ciutadans demanant la protecció de l'entorn del Monestir de la Real.

Les pressions dels veïns forçaren que l'Ajuntament rebutjàs la urbanització que també s'havia programat pel Secar de la Real així com un geriàtric a aquesta mateixa zona, i dictà tot un seguit de mesures proteccionistes.

Avui per avui, el projecte d'hospital continua endavant. Madrid no finançarà el futur hospital de referència de les Illes Balears, segons comunicà dimecres passat la ministra de Sanitat, Elena Salgado, a la consellera de Salut i Consum del Govern balear, Aina Castillo.

Castillo ja havia anunciat sovint el seu interès que Madrid aportàs doblers per al nou centre, tenint en compte el precedent d'Astúries. Segons la consellera, «els ciutadans de les Balears mereixen, almanco, el mateix tracte que els asturians, que sí han aconseguit finançament». Tanmateix, el projecte es farà amb els fons de l'Executiu autonòmic, que hi aplicarà el model anglès: el pagarà quan comenci a funcionar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris