algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

El Consell recaptarà 35 milions amb una taxa d'eliminació de runes


El Consell de Mallorca aprovarà la creació d'una nova taxa, amb la qual sufragarà el cost d'eliminació de les runes i altres residus de construcció causats per les obres. La taxa base serà de 28,5 euros per cada tona que es generi, per la qual cosa la institució ingressarà devers 35 milions d'euros anuals si es té en compte que el volum anual d'enderrocs és d'1'2 milions de tones.

En qualsevol cas, la totalitat d'aquests ingressos es destinarà al procés d'eliminació d'aquests residus, de manera que el Consell no obtindrà beneficis per l'aprovació d'aquesta nova ordenança fiscal.

La intenció de la institució insular és que l'impost es pugui aprova en el ple que té lloc avui a la seu de l'organisme. El Govern de Maria Antònia Munar ha consultat amb els serveis tècnics la possibilitat de donar el vistiplau a aquesta ordenança per via d'una tramitació d'urgència. No obstant això, poden sorgir problemes administratius de darrera hora que obliguin a ajornar-ne l'aprovació fins al ple ordinari del mes de setembre.

Tothom qui generi enderrocs com a conseqüència de qualsevol activitat haurà de satisfer aquesta tarifa fixada pel Consell. Això implica que la taxa la pagaran els empresaris de la construcció, però també els particulars que duguin a terme intervencions menors al seu domicili, com ara una reforma interior de l'habitatge. Les administracions públiques no se salven del pagament, de manera que el Govern, el Consell i els ajuntaments de l'Illa hauran de lliurar també aquests 28,5 euros per tona quan realitzin obres públiques que generin runes.

El director insular de Residus, Guillem Riera, assegurà que tot està preparat des del punt de vista tècnic. Les plantes estan enllestides, ja que començaren a construir-se fa un any i mig. Riera reconegué que la taxa pot crear malestar, perquè és molt més fàcil i barat tirar les escombraries per un barranc.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris