muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

La UIB participarà en un doctorat d'arts escèniques d'àmbit català

La Universitat balear impartirà l'assignatura de «teatre i cinema»

C. ROIG.Palma.
La Universitat de les Illes Balears entrarà a formar part des del curs vinent d'un doctorat d'arts escèniques d'àmbit interuniversitari en el qual participen la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, la Politècnica de Catalunya i l'Institut del Teatre. Patricia Trapero, doctora en filologia hispànica, és una de les impulsores d'aquest projecte, que permetrà un accés més fàcil als estudis d'arts escèniques dels universitaris balears, a més d'obrir una nova línia de col·laboració amb aquestes facultats catalanes.

El doctorat s'inicià ara fa tres anys amb l'equiparació dels plans de les escoles d'arts escèniques amb una llicenciatura. Però, amb l'entrada de la màxima institució acadèmica de les Illes en el grup interuniversitari, els alumnes de la Comunitat es podran beneficiar de les tutories des de la Universitat de les Balears. La matèria que s'encarregarà d'impartir la UIB en aquests estudis de doctorat és la de teatre i cinema. «Des d'aquí pensàrem que aquesta assignatura podria enriquir els estudis i per això proposàrem la seva incorporació», explicà Trapero.

El nombre de places per al doctorat és de 30 i el procés d'inscripció tindrà lloc entre els dies 1 i 17 de setembre a la Universitat Autònoma de Barcelona, «però en principi a la UIB disposarem de tota la informació necessària per tramitar-ne les sol·licituds», va precisar la professora. No obstant aquesta limitació de places, les persones que no foren admeses en primera instància tindran prioritat enguany.

Trapero va explicar que l'any passat es reberen entre 80 i 90 peticions i, per aquest motiu, és necessari dur a terme un procés de selecció ben acurat. Aquests estudis específics de doctorat es dirigeixen de manera essencial a professionals del sector, exalumnes de l'Institut del Teatre i llicenciats en història de l'art o en altres carreres relacionades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris