muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:
10°

Denuncien el tancament d'un camí veïnal per part d'un particular

Critiquen que la Sala li permeti voltar la finca incomplint la normativa

ELENA DÀVILA. Sa Pobla.
Un grup de veïns de la zona des Vinyet, al terme municipal de Santa Eugènia, han denunciat el tancament d'un camí veïnal efectuat per un particular. Així, ha quedat barrat el pas que empraven des de feia anys. Segons Magdalena Campins, una de les afectades, «fa més de dos anys que denunciam la situació, perquè aquest senyor ha anat comprant les finques limítrofes i sense previ avís la setmana passada ens va tancar el camí, cosa que ens obliga a fer una bona voltera per sortir de les nostres propietats, per un camí que es troba en molt mal estat».

A més de tancar el pas amb un gran mur de pedra i amb filferro, el veí ha posat un cotxe vell «per impedir-nos el pas en el cas que tomem la tàpia, ja que fa dos anys també va aixecar una paret, que qualcú va tirar per avall».

Els demandants es lamenten que des de l'Ajuntament no els hagin donat cap classe de resposta i, per això, la setmana passada presentaren una denúncia davant el Consell de Mallorca.

El batle de Santa Eugènia ha confirmat que coneix el problema, però que «així com es tracta d'un sender privat, des de la Sala no hi podem intervenir i ja hem dit als veïns afectats que l'única solució és que duguin el tema als jutjats».

Els denunciants asseguren que es tracta d'un camí veïnal i que aquesta condició es recull en les seves escriptures, motiu pel qual troben que la Sala hi hauria d'actuar.

Així, insisteixen a destacar que «aquest senyor, des que va arribar aquí ha estat fent el que li ha donat la gana: barra totes les seves finques amb blocs de pedra i amb pals de ferro i, per tant, incompleix la normativa municipal d'estètica que obliga a posar tots els murs de marès i els pals de fusta».

Una informació confirmada pel primer edil, el qual assegura que «ja s'ha lliurat a aquest resident una ordre de paralització d'obra per incompliment de la normativa». Tot i això, encara no ha aturat les tasques iniciades.

Els veïns admeten que la relació amb aquest propietari és de cada vegada més tensa «i passam pena que hagi de passar alguna desgràcia perquè qualcú hi faci alguna cosa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris