muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Joves de tot l'Estat treballen en la neteja de camins rurals i del litoral

23 joves participen en un camp de feina on comparteixen experiències

S. VENEGAS. Son Servera.
La setmana passada arribaren a Son Servera 23 joves de la Península que fan part del camp de treball organitzat aquest estiu a la localitat. Els voluntaris s'encarregaran de netejar i d'habilitar camins i platges del municipi durant quinze dies.

Però no tot és feina, com afirma Manuel Pino de Múrcia, ja que «el camp de voluntaris és un lloc per conviure, són dies intensos». El grup és una mescla d'accents perquè hi ha gent de València, Múrcia, Catalunya, Astúries, Euskadi, Galícia, Andalusia, Castella i Lleó, Castella-la Manxa i Madrid.

Bàrbara Vila, directora del Centre d'Informació Jove de Cala Millor, explicava ahir les accions que es duran a terme aquest estiu: «Els joves que han arribat adequaran el camí del puig de sa Font i després faran net el litoral, en concret Cala Bona i la Costa dels Pins». Els voluntaris no es queixen de la feina i només demanen «que les vies no es tornin a embrutar: del camí n'hem llevat llibres, rentadores, peces de motocicletes i molts de vidres».

Irene Leri de Burjassot explica el funcionament de les tasques: «Tenim torns de cuina, neteja i animació». Fan feina de 9.30 a 13.30 i d'horabaixa tenen activitats d'oci com ara excursions pel municipi. La mitjana d'edat és de 23 anys, però Ferran Pizà, monitor del grup comenta que «només hi ha cinc homes, això queda una mica descompensat».

Aquest és el segon any que es du a terme aquesta iniciativa a Son Servera. La del 2003 es va centrar en la recuperació del molí de sang donat a la Sala. «El grup anterior va estudiar la història dels molins per fer-ne una exposició quan es restauri i també en netejaren les peces de fusta, pedra i ferro. Però enguany la recuperació del molí serà a càrrec dels tècnis de Fodesma, servei adscrit al departament de Medi Ambient i natura del Consell», segons Bàrbara Vila.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris