nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Uns 50 voluntaris netegen de 'carpobrutus' la platja de Son Serra

La Fundació Vida Silvestre va ser la promotora d'aquesta jornada

E.DÀVILA.Sta.Margalida.
Mig centenar de voluntaris que participen en un camp de treball de la Fundació Voltor Negre i veïns de Son Serra de Marina van netejar ahir la platja d'aquest nucli costaner de carpobrutus, una planta invasora coneguda a l'Illa com «patata fregida».

L'objectiu d'aquesta jornada de neteja, que va ser organitzada per la Fundació Vida Silvestre a la Mediterrània i que va comptar amb la col·laboració de l'Ibanat, era, segons el coordinador, Xisco Morey, «conscienciar els veïns de Son Serra de com és de nociva aquesta planta per a la flora autòctona i, per descomptat, contribuir a la seva eliminació en aquesta platja, l'impacte de la qual està sent molt agressiu per a les espècies endèmiques».

Segons la Fundació, a Balears aquesta planta invasora, originària de Sud-àfrica, és un perill per al sistema dunar, com també per a l'empobriment del sòl. Asseguren que ecarpobrutus, «en envair la platja, desplaça altres espècies autòctones com borró, el fonoll marí o el card marí, que ajuden a preservar les dunes d'arena de les platges, evitant que siguin arrossegades per diferents causes meteorològiques».

Per contribuir a la seva eradicació, Seguí aconsella als veïns de les zones costaneres que tinguin aquest tipus de planta en els jardins de les seves cases que «sempre que puguin en col·loquin les restes en bosses de fems i les dipositin en els contenidors de residus orgànics si n'hi hagués o en els de fems comuns, perquè posteriorment siguin incinerades».

Així mateix recomanen que sempre que puguin intentin plantar espècies autòctones en lloc decarpobrutus. La jornada va finalitzar amb un refrigeri que va oferir l'Ajuntament de Santa Margalida.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris