algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Interior no pot certificar el tipus de relació laboral d'alguns empleats

Presten servei a la Direcció General d'Emergències del Govern

B.P.Palma.
La Conselleria d'Interior «no disposa de cap certificació de la Secretaria General sobre el tipus de relació laboral que mantenen amb la Conselleria» tres persones que hi estan contractades. Aquesta ha estat la resposta escrita i firmada per José María Rodríguez respecte d'una sol·licitud de documentació formulada pel grup parlamentari socialista.

Dues d'aquestes persones realitzaren, sense ser funcionaris, el curs de Direcció d'Emergències, organitzat l'any passat per la Conselleria i que, segons demandes presentades pels sindicats CCOO i UGT, es dugué a terme sense publicitat. Després el curs fou exigit com a requisit per participar en el concurs d'adjudicació de places a l'esmentada Direcció General.

A pesar de no oferir la certificació de la relació laboral, la Conselleria ha informat, en resposta a una altra pregunta, que les dues persones en qüestió són part del personal laboral de la Direcció General d'Emergències.

Segons es desprèn d'una altra resposta parlamentària del conseller Rodríguez, foren contractades després de realitzar el curs. Per accedir a la plaça que ocupen se'ls exigí el nivell B de català i el títol oficial de patró de cabotatge. Atesa l'especialitat de la feina es demanava com a mèrit, entre altres, el curs de Direcció d'Emergències.

Hi ha la circumstància que, en la demanda presentada per Comissions contra l'adjudicació de les places d'alt funcionariat a la Direcció General esmentada, s'argumenta que s'exigia el curs com a requisit, quan tan sols podia ser un mèrit.

Una altra curiositat del cas és que, mentre Rodríguez al·lega que no té gens de documentació sobre les persones que realitzaren el curs en qüestió, ha remès al Parlament una llista dels alumnes inscrits.

En canvi, el conseller no pot certificar el nombre d'alumnes que hi participaren, ja que «la Conselleria no disposa de cap certificació del director de l'Ebab respecte de la quantitat d'alumnes que han anat a les classes».

Segons Rodríguez, la convocatòria, firmada pel director del curs, ha desaparegut, però anteriorment en facilità una a Diari de Balears signada pel director general d'Interior. En tot cas, l'oposició considera que les respostes del conseller no contribueixen a aclarir el funcionament del seu departament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris