algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

La Universitat balear posarà en marxa una experiència pilot de 'nou pla' d'estudis de turisme

Els alumnes compatibilitzaran feina amb formació

La UIB iniciarà aquest pròxim curs 2004-2005 una experiència pilot de nou pla d'estudis de turisme. La prova consisteix a ampliar l'actual sistema fins a quatre cursos, de manera que els alumnes puguin obtenir els 207 crèdits de la diplomatura en períodes lectius més breus i, alhora, compatibilitzar la formació amb la feina de temporada alta.

Així, a partir del proper any acadèmic, un dels tres grups de primer curs de l'Escola de Turisme transformarà el seu programa i farà les classes des del 4 d'octubre fins al 23 de març, en comptes de fins a juny com és habitual. D'aquesta manera el curs es reduirà a sis mesos i permetrà als estudiants la realització de pràctiques o fer feina abans que no comenci la temporada d'estiu.

El director de l'Escola de Turisme, Francesc Sastre, explicà que «l'excessiva rigidesa dels programes acadèmics impedia en la majoria de casos la incorporació als llocs feina i a l'inrevés. Per aquest motiu hem volgut donar el màxim de facilitats a totes aquelles persones que volen accedir a cicles formatius de turisme i fer-ho compatible amb una feina de temporada».

De moment, la UIB només estendrà aquesta iniciativa a un sol grup de primer, tot i que té previst continuar desenvolupant-la en els cursos vinents. En el gràfic adjunt podem veure el pla d'estudis dels quatre cursos que componen aquesta prova pilot i les assignatures que la integraran.

El primer curs de la diplomatura de turisme es dividirà en dos trimestres, del 4 d'octubre al 22 de desembre i del 10 de gener al 23 de març. En total seran 22 setmanes lectives i 22 hores setmanals les que formin el recorregut acadèmic, amb 7 assignatures i 42 crèdits.

El canvi introduït en l'oferta formativa de la UIB suposarà una redistribució dels 207 crèdits exigits per la diplomatura, per la qual cosa s'ha allargat fins als quatre anys. Sastre explicà que «l'objectiu d'aquesta mesura és facilitar l'accés dels professionals del sector turístic als estudis superiors i, al mateix temps, fer una aposta per l'especialització dels treballadors».

A més, el director de l'Escola Universitària de Turisme assenyalà que «els estudiants que ho desitgin podran estudiar i fer feina a la vegada», per la qual cosa «donarem les màximes facilitats». D'entrada, l'experiència pilot de la UIB preveu que les classes del primer curs adaptat s'imparteixin els horabaixes.

Sastre insistí que «la nostra intenció és adaptar la formació a les necessitats socials i, encara que sigui d'una manera més lenta, aportarà molt més èxit. Al cap i a la fi, el sector també té interès a captar gent ben formada».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris