algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

La Platja de Palma amenaça amb la segregació municipal

Els hotelers demanen solucions per a la brutor, la inseguretat i la manca de manteniment

L'Associació Hotelera de la Platja de Palma amenaça Cort d'impulsar una plataforma que demani la independència de la zona. Jordi Cabrer, president de l'entitat, assegura que o s'arreglen els problemes de brutor, inseguretat, renou i infraestructures bàsiques, o «haurem de pensar en una segregació» o en una «autonomia municipal».

Segons Cabrer, han estat els mateixos veïns els que han plantejat la iniciativa als hotelers, «perquè els problemes s'eternitzen». El president de l'Associació Hotelera recorda que a la Platja de Palma hi ha algunes associacions molt potents que comencen a treballar amb aquesta hipòtesi.

Tot i això, matisa que «la segregació no és encara dins l'agenda, però sí a les notes sobre possibles actuacions si els problemes no es resolen». Les exigències dels diversos col·lectius són de caràcter elemental, de «manteniment». «Necessitam que a les voravies no hi hagi forats; necessitam llums al carrer; hem de menester neteja perquè els contenidors vessen els dissabtes i els diumenges».

En relació a la inseguretat ciutadana, Cabrer és contundent: «Amb etrile tenc el mateix problema que fa vint-i-cinc anys. Si això succeís al centre de la ciutat, ja s'hauria solucionat».

La venda ambulant fa part del repertori de greuges dels empresaris: «Estaria justificat que els comerciants es posassin en peu de guerra. La venda ambulant no paga imposts i ja no és tipisme, perquè som un país de la Unió Europea». «Això és un bordell», conclou l'Associació Hotelera. «El manteniment del mobiliari urbà és un desgavell amb papereres de tres marques; les palmeres que dugueren del dessert, etc. Volem que s'unifiqui la imatge del mobiliari».

Cabrer afirma que la Platja de Palma és un «gran negoci» per a l'Ajuntament i, tan sols per això, hauria de tenir més cura en el manteniment. Es mostra també en desacord amb la delimitació del districte de la Platja de Palma, ja que considera inadequat que comenci al Portitxol. Per Jordi Cabrer, la zona és massa àmplia i diversa per a un regidor de districte.

Els problemes denunciats pels hotelers de la Platja de Palma coincideixen amb els d'altres barriades de la ciutat on les queixes manfiestades són sempre les mateixes: brutícia, renous, obres fora temps, inseguretat ciutadana i manca de manteniment del mobiliari urbà. En aquest sentit, s'ha de recordar la recent protesta de les associacions de comerciants de Ciutat per les obres iniciades en temporada estival.

També es poden esmentar les reiterades denúncies de la Plataforma d'Entitats Ciutadanes de Son Gotleu per la degradació que pateix la barriada davant l'atonia municipal, que, de moment, no els ha concedit l'entrevista que han demanat. La visita d'Eberhard Grosske a Corea aquesta mateixa setmana serví per denunciar la condició tercermundista d'aquest indret tants d'anys després de la seva creació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris