algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Can Fondo obre les seves portes per consolidar els espais culturals

Aquest antic casal allotja l'arxiu històric i una sala d'exposicions

Coincidint amb les festes patronals de Sant Jaume, ahir s'inaugurà el Casal de can Fondo, que guarda l'arxiu històric municipal conegut com Bartomeu Serra i una sala d'exposicions. L'obertura d'aquest antic edifici, que comunica amb la biblioteca de can Torró, consolida els espais culturals del municipi.

«Tenim can Torró, l'Auditori, can Joanet i el casal can Domenech i ens faltava un espai per a l'arxiu municipal i un lloc per a les exposicions que muntam i ara tenim aquest espai», comentà el batle Miquel Ferrer. Els alcudiencs no es varen voler perdre l'inauguració i destacaren el bon resultat de la reforma. El director general de l'Habitatge del Govern, Antoni Llamas, es desplaçà fins a Alcúdia on fou rebut pel batle.

L'arxiu històric i el centre de documentació porta el nom de Bartomeu Serra, fill predilecte d'Alcúdia, en reconeixement a la tasca que realitzà per l'arxiu i mentre fou el secretari municipal. La filla de Serra, Francesca Serra, que acompanyà al seu pare, llegí unes paraules que aquest havia preparat en motiu de l'inauguració.

Les obres, que han tengut un cost de 491.322,40 euros, han estat cofinançades per la Conselleria d'Obres Públiques del Govern, que ha aportat 289.844,47 euros, mentre que l'Ajuntament ha destinat 201.437 euros a la rehabilitació del nou espai. Durant l'acte, també s'inaugurà l'exposició de l'artista alcudienc Ramon Company creada especialment per aquest espai.

La comissària i crítica d'art, Pilar Ribalt Simó, fou l'encarregada de presentar aquesta exposició de Company de qui destacà «l'evolució que ha duit a terme i ara me don compte de la indagació i la profundització que hi ha en les seves obres».

Tots els presents pogueren passejar per les tres plantes del casal i finalment el quartet de corda Quatre 42 acabà d'animar l'acte amb la seva actuació que va tenir lloc al pati de l'edifici.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris