algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

El GOB demana la protecció de tres àrees naturals de Portocristo

Aquests espais són Cala Petita, la Serra de l'Ermita i diversos barrancs

El GOB ha demanat la protecció dels espais naturals de Cala Petita, els barrancs del Torrent de na Llebrona i ses Talaioles, i la Serra de l'Ermita, Llodrà i Son Amoixa, amb l'objectiu que siguin inclosos dins el Pla Territorial de Mallorca (PTM) ja que les Normes Subsidiàries de Manacor vigents des de 1980 tampoc preveuen la seva protecció.

D'aquesta manera, el GOB proposa la inclusió d'aquests espais dins el Pla Territorial amb la màxima protecció prevista essent considerats com a Àrees Naturals d'Especial Interès o com una categoria semblant. Segons el GOB «es tracta de tres àrees molt valuoses amenaçades en alguns casos per projectes edificatoris, obertura de camins o instal·lació de línies elèctriques». La Llei d'Espais Naturals aprovada l'any 1991 tampoc contemplà la protecció d'aquests indrets.

Cala Petita és una de les cales més emblemàtiques de la costa manacorina i compta amb 350 hectàrees. És un paratge de 2.500 metres de front marítim situat entre Cala Morlanda i Porto Cristo. Segons el GOB «l'àrea comprèn zones naturals a vorera de mar i zones agrícoles a la part interior, que es troben ben conservades i pràcticament lliures d'edificacions de tipus residencial tret de la zona de la Gruta».

La segona zona a protegir és el barranc del Torrent de na Llebrona i ses Talaioles que compta amb 1.500 hectàrees i va des del puig de na Mancada fins al riuet de Portocristo. Consisteix en el torrent, el comellar i les zones de pinar i garriga que l'envolten i conradissos situats al voltant d'aquesta àrea.

La Serra de l'Ermita, Llodrà i Son Amoixa té una extensió de 2.500 hectàrees i es tracta d'una important serralada constituïda per elevacions importants, les més altes de Manacor, que superen els 350 metres d'altura, així com els costers agrícoles i forestals que a manera de fons de vall tanquen aquesta serralada. L'inici d'aquests espais el trobam a l'Ermita i acaba entre Son Mas, Son Fortesa i sa Mola.

La formació ecologista destaca d'aquesta zona «la important vegetació d'ullastrars, pins i alzines, la geomorfologia amb muntanyes, barrancs, penyals, valls..., la fauna amb la serp de garriga, l'òliba, el corb, marts, genetes, mostels, eriçons, rates pinyades...».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris