nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
15°

El Consell sanciona amb 937.000 euros el promotor del càmping de la Colònia

Els tècnics d'Urbanisme han resolt que s'han realitzat obres sense estar ajustades a llicència

103550

El càmping de la Colònia de Sant Pere ha estat denunciat en múltiples ocasions.

La Comissió Insular d'Urbanisme del Consell de Mallorca aprovà ahir la proposta de la ponència tècnica d'ordenació del territori d'imposar una sanció de 937.907 euros a l'entitat UPA. S.A, promotora del polèmic càmping de la Colònia de Sant Pere per haver realitzat obres sense comptar amb la pertinent llicència.

Així, l'expedient sancionador conclou que s'han construït 88 bungalows d'obra d'uns 28,45 metres quadrats cadascun i la conversió de dues casetes de serveis en uns altres dos bungalows i en una bugaderia d'uns 86,80 metres quadrats. D'altra banda també s'ha tramitat l'expedient de demolició del càmping que podria estar resolt el proper mes d'octubre. La proposta de la ponència tècnica va ser aprovada per unanimitat.

La polèmica ha perseguit aquest càmping des dels seus inicis quan des de la promotora varen construir 90 bungalows de nova planta sense comptar amb els permisos adients. Davant les denúncies de particulars, així com de partits polítics tant el Consell com el Govern varen prendre una sèrie de mesures.

Així la Conselleria de Turisme en temps del pacte de govern, va obrir un expedient als propietaris per no respectar la normativa dels càmpings, que establia una sanció de 60.000 euros. Un expedient que va ser revocat el passat mes d'abril per l'actual Conselleria de Turisme i que el grup parlamentari d'EU-EV ha demanat explicacions en el sentit que no s'ha justificat en absolut aquesta revocació. Fins i tot ha estudiat la possibilitat que el tema acabi en els jutjats per «possible prevaricació».

El Consell també obrí expedient per aquestes obres partint de la base que són il·legalitzables. Ara s'ha resolt amb la imposició de la sanció establerta pels tècnics. A finals del mes de juny el grup parlamentari EU-EV també demanaren la demolició d'aquest càmping.

Segons fonts del Consell «l'expedient de demolició està iniciat i ara segueix el seu curs. Tot apunta que en el mes d 'octubre o novembre podria estar resolt». Amb posterioritat a l'emissió de l'informe dels tècnics, va tenir lloc l'entrada d'una nova documentació sobre l'expedient que no fou acceptada per esta presentada fora termini.

Ara UPA S.A té un termini de 30 dies per satisfer aquesta sanció imposada pel Consell . Ara bé hi ha la possibilitat que s'interposi un recurs per part de la promotora del Càmping de la Colònia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris