algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Els arquitectes lamenten la falta de debat en el soterrament del tren

EU-Els Verds critica la interrupció parcial del servei durant les obres


El Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears critica que el projecte de soterrament de les vies del tren a Palma s'hagi adjudicat sense convocar abans un concurs obert d'idees.

Des del Col·legi lamenten l'elecció directa de l'execució del pla, que ara s'ha exposat al públic sense cap anàlisi prèvia dels estudis que han determinat les característiques d'aquesta obra. Els arquitectes creuen que amb aquest procediment les institucions han renunciat a la possibilitat d'analitzar diferents solucions alternatives.

Aquest col·lectiu també defensa la necessitat de convocar un projecte obert, perquè troben que és el millor sistema de debat. Així mateix, volen que es tiri endavant un debat públic sobre la ubicació de l'estació intermodal, el contingut de la superfície del parc de les Estacions i altres temes relacionats amb el soterrament.

Per la seva banda, des d'EU-Els Verds expressaven ahir la seva preocupació perquè, en començar les tasques de soterrament, el servei de tren només arribarà a Son Fuster. Aquest fet implicarà que el trajecte entre aquest baixador i el parc de les Estacions sigui amb autobús, i la seva durada passarà de set a vint-i-cinc minuts.

Miquel Rosselló, portaveu d'EU-Verds al Parlament, explicà que «en hores punta el servei transporta entre 500 i 800 persones, xifra que difícilment pots transportar amb autocar sense col·lapsar el trànsit de Palma». I el mateix Rosselló va acusar «el Govern i Cort de tenir poca imaginació i de no cercar cap solució alternativa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris