muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

Els sindicats d'hoteleria passen a l'acció i anuncien mobilitzacions

Desconfien d'un 'pacte social' i volen solucions a l'estacionalitat

Les federacions d'hoteleria d'UGT i CCOO han decidit passar a l'acció i preparar un calendari de mobilitzacions que es duran a terme els mesos de juliol, agost i setembre, paral·lelament al debat que té lloc entre Govern i agents socials per «corregir» el model turístic balear. Tot i que, per ara, es descarta la convocatòria d'una vaga en el sector, la intensitat de la campanya «anirà en funció dels resultats de la Mesa de Diàleg Social».

En qualsevol cas, li diguin 'crisi' o tan sols 'situació difícil i delicada', les sectorials d'ambdós sindicats desconfien del 'pacte social' proposat pel Govern als agents socials per canviar el model de turisme. Entre altres coses, perquè les centrals de treballadors ja han posat damunt la taula el cost social de l'operació: «reconvertir 60.000 places hoteleres pot suposar la destrucció de 7.000 llocs de feina».

El secretari general de la federació d'hoteleria de Comissions, Rafael Borràs, explicà que «l'objectiu de les mobilització és advertir els empresaris i l'Administració que no tolerarem una temporada més sense una vertadera política desestacionalització, que no permetrem que s'especuli amb el canvi d'ús dels hotels i que s'ha d'acabar el dèficit de protecció social que pateixen, any rere any, els fixos discontinus de les Balears».

Per la seva banda, Antoni Copete, dirigent de la federació hotelera d'UGT, indicà que «la baixa ocupació que registren els establiments turístics, d'un 72% en plena temporada alta, i la precarietat dels contractes plantegen seriosos dubtes sobre la viabilitat del sector». Copete lamenta que el Govern no vegi la crisi perquè, senzillament, «no veu hotels en venda».

Més enllà d'una hipotètica crisi estructural del turisme o d'una situació complexa en alguns dels seus segments, les organitzacions sindicals denuncien que la meitat dels fixos discontinus ja fan feina menys de sis mesos a l'any. Alhora, reclamen solucions a l'avanç del tot inclòs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris