algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

L'atur torna a créixer un 2,3%, tot i que puja l'ocupació a les Balears

Els sindicats denuncien que un 44,5% dels contractes són en precari

Durant el segon trimestre d'enguany, el nombre d'aturats a les Balears augmentà amb 900 persones, fet que suposà un increment del 2,33% respecte del mateix període de 2003, dos punts superior a la mitjana estatal. Així, el nombre de desocupats se situà el juny al voltant de 40.600 i la taxa d'atur, en el 9,13%.

D'altra banda, les Balears registraren d'abril a juny la taxa d'activitat (62,89%) més alta de tot l'Estat, segons la darrera Enquesta de Població Activa (EPA) de l'Institut Nacional d'Estadística. D'aquesta manera, el segon trimestre hi va haver unes 404.500 persones fent feina. L'informe de l'INE, elaborat a partir de 3.000 sondeigs a Balears, manifesta un creixement d'un 3% per al conjunt de la població activa, ocupada i aturada.

El conseller de Treball i Formació, Cristòfol Huguet, destacà el creixement del nombre d'ocupats -11.700- durant el segon trimestre. «Tot i el context de dificultat en què ens trobam, Balears comença a recuperar el to i ara és la comunitat que genera més llocs de feina».

Pel seu costat, les organitzacions sindicals posen l'èmfasi en la precarietat de la feina. Una situació que el secretari d'Organització d'UGT, Manuel Pelarda, xifra en un 44,5 per cent dels contractes que se signen a les Illes. «Un alt percentatge de precarietat que deixa ben clar quina és la situació del mercat laboral», explicà Pelarda.

CCOO assenyalà que «a una major taxa d'ocupació li correspon una major estacionalitat», mentre que USO posa en dubte que a les Balears s'estiguin creant llocs feina.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris