nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
12°

La Fiscalia de Balears decideix obrir diligències pel cas Rasputín

Flaquer diu que el Govern n'aportarà la documentació que faci falta

P.C. / J.T.B.Palma.
La Fiscalia ha decidit obrir diligències informatives sobre l'anomenat afer Rasputín per decidir si envia el cas al jutjat. L'obertura de diligències es produeix a instàncies del Lobby de Dones, després d'una denúncia per possible malversació de fons públics.

Francesca Mas, advocad'aquesta associació, assenyalava ahir que veien indicis de delicte en el fet d'haver pagat amb fons públics les despeses generades per una delegació oficial de les Illes Balears en un club eròtic de Moscou, en concret el Rasputín.

Mas assenyalà que esperava que altres partits es personassin en la causa. Per ara, aquest cas ha provocat la dimissió d'un alt càrrec, Juan Carlos Alía, únic dels set membres d'una delegació balear que ha admès que va anar al local esmentat i que n'envià factures, en concret d'unes consumicions, perquè fossin ateses pel Govern. Així mateix, manifestà que les havia enviades per error.

Joan Flaquer, el conseller de Turisme, assenyalà ahir que considera «lògica» l'obertura de diligències, si bé va afegir que no pressuposaven l'existència de delicte. «Si ens en demanen documentació, aportarem tota la que tinguem, com no pot ser de cap altra manera», va manifestar.

Juan Carlos Alía era director de l'Ibatur quan la delegació balear visità Moscou. Jaume Matas, president del Govern, assegurà que no havia acudit al club esmentat i afirmà que el conseller Flaquer tampoc no hi havia estat. Els socialistes havien demanat un ple extraordinari per discutir el cas al Parlament, petició a la qual fins ara s'ha negat l'Executiu.

Antoni Diéguez, diputat del PSOE, afirmà que ell no tenia constància oficial de l'obertura de diligències perquè no s'ha personat en la causa. Segons Diéguez, la decisió de la Fiscalia permet aventurar que, si més no, pot existir algun indici de delicte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris