algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Les delegacions de Govern de Catalunya i de Balears impulsaran l'ús del català

Els responsables dotaran d'eines els funcionaris perquè aprenguin la llengua

Els delegats de Govern de Balears i Catalunya, Ramon Socias i Joan Rangel, subscrigueren un acord en el qual mostren el seu interès per avançar en la normalització de l'ús de la llengua catalana en els àmbits de l'Administració de l'Estat en els territoris de la seva competència amb l'aplicació de mesures concretes.

Aquesta voluntat tindrà una aplicació específica entre els membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat que estan en contacte directe amb els ciutadans. En aquest sentit, ambdues institucions acordaren treballar conjuntament amb l'objectiu que en els llocs estables d'atenció als ciutadans sempre estigui garantida la resposta en català. A partir d'aquesta nova línia de col·laboració, protocol·loritzaran el procediment de referència en cas que un agent, fora d'aquests llocs estables de relació, no pugui donar resposta en català.

Aquest acord també servirà per fomentar l'aprenentatge de la llengua catalana de manera contínua entre els membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat destinats als territoris en els quals també sigui llengua oficial. El document ratificat per Socias i Rangel anima tots els ciutadans de Catalunya i Balears a fer servir en les seves relacions amb l'Administració de l'Estat les dues llengües oficials en ambdues comunitats, especialment el català, «sense haver-se de preocupar per obtenir reaccions adverses».

D'aquesta manera, els polítics han sortit al pas dels incidents denunciats pel jove Antoni Mestre, que va ser escorcollat per agents de la Guàrdia Civil de l'aeroport de Barcelona pel simple fet de respondre en català. Els representants de Madrid justificaren aquests fets per la mateixa configuració d'alguns llocs de feina de l'Administració de l'Estat, en especial aquells que es refereixen a la seguretat pública.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris