algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El preu dels habitatges protegits pujarà fins a un 15% a 33 municipis de Balears

Cabrer agraeix que l'Estat fomenti el lloguer però demana que alliberi més sòl

58028

La manca de sòl encareix significativament els habitatges de protecció oficial a les Illes.

El preu dels Habitatges de Protecció Oficial (HPO) pujarà fins a un 15 per cent als 33 municipis de les Illes Balears que estan declarats com a «singulars» de grup A. Així ho preveu el Reial Decret aprovat ahir pel Consell de Ministres, que estableix noves línies d'actuació en matèria d'habitatge per a tot l'Estat.

Les mesures -que foren comentades ahir per la consellera autonòmica del ram, Mabel Cabrer, a la roda de premsa posterior al Consell de Govern- consisteixen bàsicament en el foment del lloguer, atorgar subvencions a llogaters i propietaris, i la regulació dels preus dels HPO.

Cabrer valorà positivament el Reial Decret del gabinet de Zapatero, que dijous presentà la ministra Trujillo als consellers regionals, però advertí que les accions previstes no són suficients per solucionar el problema d'habitatge que tenen les Illes. En aquest sentit, la responsable d'Obres Públiques del Govern Matas insistí que Madrid hauria de fer un esforç per posar a disposició de l'Executiu autonòmic més sòl a preu taxat per poder construir. Cabrer posà com a exemple els terrenys que el Ministeri de Defensa ha promès que vendria a la Comunitat Autònoma.

I si el Govern balear agraeix l'intent de ZP d'abaratir els lloguers, la «mala» notícia és l'esmentat increment del preu de pisos protegits. En general aquest augment és del 4 per cent de mitjana, però en el cas de 33 pobles de les Illes pot arribar al 15 per cent. La pujada, que cerca l'objectiu d'incentivar els promotors privats, perjudica aquelles poblacions que disposen de poc sòl i amb un preu «desorbitat» del metre quadrat. Aquests municipis són: Alaró, Alcúdia, Algaida, Andratx, Artà, Bunyola, Calvià, Campanet, Campos, Capdepera, Esporles, Fornalutx, Llucmajor, Manacor, Marratxí, Palma, Pollença, Puigpunyent, Santa Maria, Santanyí, Sencelles, ses Salines, Sineu, Sóller, Son Servera, Valldemossa, Alaior, Ciutadella, es Mercadal, es Migjorn, Sant Lluís, Santa Eulària i Formentera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris