cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

Rescaten deshidratats dos homes que es perderen dimecres a Galilea

Gabriel Suau i Ramón García foren evacuats a Son Llàtzer

L'helicòpter de la Guàrdia Civil ajudat per tres parcs de bombers rescatà ahir dos homes que portaven des de dimecres perduts a la muntanya de Galilea, deshidratats i exhaustos. Un d'ells seguia ingressat anit a l'hospital de Son Llàtzer. Deshidratats, exhaustos i famolencs. Així van ser trobats ahir els dos excursionistes mallorquins que es perderen dimecres a la muntanya de Galilea.

Gabriel Suau Martorell, de 29 anys d'edat, i Ramón García Mas, de 37, sortiren a passejar per aquell paratge dimecres, sense equipament especial i amb roba normal. Pensaven tornar al poc temps, però es desorientaren i quan s'adonaren estaven completament perduts, en un cingle que els impossibilitava tornar. El nerviosisme s'apoderà d'ells i al final, derrotats, comprengueren que haurien de passar la nit a la muntanya.

El pitjor és que no portaven aigua ni menjar, i les altíssimes temperatures (de més de 35 graus) es començaren a notar a primera hora del matí. Un d'ells portava un telèfon mòbil, però sembla ser que no tenia saldo i només podia rebre telefonades. Abans del migdia un familiar es posà en contacte amb ells per fi i es descobrí que estaven en una zona de difícil accés de Galilea, prop d'un torrent sec.

El centre d'emergències del 112 comunicà l'incident als Bombers de Mallorca i tres parcs -Inca, Sóller i Felanitx- es posaren en marxa sense demora. L'equip de muntanya de la Guàrdia Civil (GREIM) i l'helicòpter del Cos també es desplaçaren fins a Puigpunyent i començaren a pentinar la zona, a la recerca dels dos excursionistes.

Des d'una finca sembla ser que s'escoltaven els seus crits i d'aquesta manera els equips de muntanya van aconseguir ubicar-los, després de dues hores de dispositiu. Gabriel i Ramón estaven sense forces, i amb prou feines pogueren explicar la seva odissea. Ràpidament foren evacuats en helicòpter fins a Son Llàtzer. Un d'elles quedà ingressat en observació. Està fora de perill, però els facultatius volien tenir-lo controlat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris