algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

EU-EV vol que no es doni l'interès general a la pedrera de son Corb

Els Independents també rebutgen la construcció de la pedrera

El grup polític Esquerra Unida-Els Verds durà avui a la comissió insular d'Urbanisme del Consell de Mallorca una moció contra la construcció de la nova pedrera de Son Corb, a Sineu, per entendre que la posada en marxa de la pedrera es deu a una política que només afavoreix als empresaris.

A més a més, des del grup EU-EV, es va informar ahir que pretenen presentar una moratòria en contra del Pla de Pedreres, que ara és competència del Consell de Mallorca, perquè «considerem que la planificació del pla és massa abusiva», segons va informar Margalida Rosselló, portaveu d'Els Verds.

Rosselló va continuar dient que «la construcció de més pedreres són les conseqüències col·laterals de la política de construir autopistes que du a terme l'actual Govern balear».

La pedrera de Son Corb, situada dins el terme de Sineu, ocuparà més de 341.000 metres quadrats de superfície de sòl rústic «el que suposarà un gran impacte territorial, paisatgístic i ambiental en tota la comarca», va assegurar Margalida Rosselló, que continuà explicant que «la potència d'una activitat en la que hi ha explosius, màquines de gran tonatge i contaminació acústica tindrà un efecte molt important a la zona».

En la mateixa línia, des del grup polític Esquerra Unida-Els Verds, es va manifestar que «l'informe per construir la pedrera de Son Corb data de l'any 1997 i va ser donat per la Conselleria d'Indústria i trobem bastant preocupant que el Govern no hagi revisat l'estudi a part de considerar del tot insuficient la documentació que es té. Considerem que la construcció de la pedrera no està prou avalada», va acabar la portaveu d'Els Verds, Margalida Rosselló.

Per la seva part, des del grup polític municipal, Sinevers Independents, també ha manifestat el seu rebuig a la imminent aprovació per part del Consell de Mallorca de la declaració d'interès general de la pedrera de Son Corb. Els Independents consideren que l'obertura d'aquesta nova pedrera «serà un perjudici pels veïns de Son Corb i de tots els sineuers», a més d'assegurar que «no és necessari obrir noves pedreres perquè l'extracció de grava a les pedreres actuals no arriba al 50% de la seva capacitat extractiva». A més, els Independents es queixen de la «passivitat de l'equip de Govern de Sineu davant el tema».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris