algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Un total de 10 vinaters participa en la I Mostra de Tast de Vi Casolà

Els Enòfils de la Parra organitzaren l'acte per fomentar la cultura vitícola

C. MORENO. Binissalem.
La confraria dels Enòfils de la Parra va reunir dimecres al vespre una cinquantena de persones, entre confrares i amics d'aquests, al Casal de Cultural de can Gelabert amb motiu de la primera Mostra de Tast de Vi Casolà. Hi va participar un total de deu vinaters de la localitat, que oferiren als presents la possibilitat de tastar una quinzena de vins de les varietats mantell negre, merlot, shyra i cabernet entre altres, de les anyades del 2003 i temporades anteriors.

Enguany, els responsables programaren aquest acte a porta tancada perquè es tracta de vins que no es comercialitzen en el mercat i, per tant, no se n'havia preparat una gran producció. En qualsevol cas, la presidenta dels Enòfils, Catalina Bibiloni, que presentà l'acte, explicà que «ara estam estudiant per a pròximes edicions la possibilitat d'obrir al públic en general aquesta mostra, que enguany ha tingut la participació de vinaters, amics dels confrares i també d'enòlegs».

L'interès i l'esforç que posaren els deu vinaters convidats perquè aquest tast resultàs un èxit foren la nota destacada de la celebració. D'aquesta manera, es va tenir esment de tots els detalls, des de la presentació de l'acte a l'etiquetatge de cada una de les botelles exposades. Durant la reunió es pogueren tastar productes tan especials com l'adob, un vi untuós de l'any 1998 que un temps servia d'acompanyament dels plats dolços.

«Aquest vi untuós s'elabora bullint la rapa del rem, que s'ha de premsar abans, fins a aconseguir-ne una textura molt densa», explicà Tomeu Barceló, que s'encarregà de l'elaboració d'aquest líquid. «Aquesta mostra serveix perquè no es perdi la cultura del vi i ara el que volem, en definitiva, és donar-hi continuïtat amb vista a pròximes edicions», va explicar la presidenta de la confraria organitzadora.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris