muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

Legalitzada l'escola de la Colònia un any després de la seva obertura

El nou col·legi públic ha tingut un cost total de 600.000 euros

XISCA FERRER.Artà
L'Ajuntament d'Artà ja ha tramitat la finalització d'obres de l'escola de la Colònia de Sant Pere. El cost total de l'obra ha estat de 600.000 euros, 100 milions de les antigues pessetes. Del qual el Consistori s'ha fet càrrec del 30% del pressupost, ja es du a terme durant aquests mesos l'escoleta d'estiu i, és d'adjudicació municipal.

Pilar Mesquida, cap de serveis d'obres de la Conselleria d'Educació va visitar ahir al migdia acompanyada del batle d'Artà, Rafel Gili; el primer tinent batle, Josep Silva i el regidor d'educació, Julen Adrián, i altres membres de l'ajuntament d'Artà, l'escola per tal de revisar les instal·lacions i tramitar així el final de l'obra.

L'escola fou oberta ara fa una any encara que no s'havien ultimat alguns detalls com per exemple, el poder disposar d'un comptador propi per l'electricitat.

Però tal com va afirmar Silva, «els nins varen començar les classes el curs passat dins l'escola perquè encara que no es trobés acabada del tot hi havia espai suficient per portar a terme les classes. Igual que ara, que es realitza l'escoleta d'estiu»

Això va comptar amb una sèrie de crítiques per part de l'Associació de Mares i Pares (AMIPA) a més de les queixes fetes per l'acomiadament de la directora del centre.

Les noves instal·lacions disposaran ara de nou mobiliari, un servei de menjador i un professor de pedagogia terapèutica. Mentre s'esperen altres peticions de l'Associació com són la incorporació de cautxú dins de les dues aules i al pati i que el transport escolar només pogués ser utilitzat per als alumnes a partir d'una certa edat, quan ja no puguin anar a classe dins la Colònia.

L'obra ha estat finançada per la Conselleria en 385.502'44 euros i la part de l'Ajuntament ha estat de 214.497'56 euros per les competències municipals que tendrà el centre. Després de tota la polèmica que s'ha produït en aquestes darreres setmanes ara, per fi, s'ha tramitat el final d'obra encara que l'escola no disposi d'un nom, ni tampoc tengui nom el carrer on es troba ubicada, en la part alta de l'urbanització de Montferrutx dins el municipi de la Colònia de Sant Pere.

En les darreres reunions mantengudes entre el Govern i l'Ajuntament a més del final d'obra es va afegir un cost addicional de 30.000 euros que ha quedat esmentat dins el cost total del 600.000 euros va ser assumit per la Conselleria. El projecte ha estat realitzat per l'arquitecte Andy Schultz.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris