nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Veïns dels Hostalets rebutgen la reforma circulàtoria lligada al soterrament del tren

Fan pinya amb Son Forteza contra el projecte


Els veïns del barri dels Hostalets rebutgen la reforma circulatòria derivada del soterrament de les vies fèrries, perquè troben que posarà fi a la tranquil·litat de la zona.

El projecte de soterrament preveu construir una carretera de setze metres d'amplada amb quatre carrils a l'espai ocupat ara per les vies. Aquest traçat constituirà una entrada ràpida de vehicles cap al centre de Palma i compensarà la conversió del carrer d'Aragó en una via d'un sol sentit de circulació.

Guillem Amengual és el secretari de l'Associació de Veïns dels Hostalets i ahir explicava que «abans de les eleccions municipals la batlessa Cirer ens va venir a veure i ens va dir que a l'espai que ara ocupen les vies del tren hi farien un gran bulevard per a vianants i una gran falca verda que uniria el parc de les Estacions amb Son Fuster. Però després ens enfloquen això altre».

Mercè Amengual, resident d'aquesta àrea, comentà que «jo no estic en contra del soterrament de les vies del tren, però si fan la carretera perdrem qualitat de vida, perquè aquest és un espai de plantes baixes i amb poc trull».

Pep Pomar, un altre veí de la barriada, opinà que «nosaltres necessitam zones verdes perquè la gent gran s'hi pugui passejar i els infants puguin jugar sense perill. Tenim pocs espais d'aquesta classe i encara ens fan una carretera de quatre carrils, que ens durà molt de trànsit». El mateix Pomar recordà, així mateix, que «els carrers de la nostra barriada són molt estrets i amb més trànsit la situació serà un caos».

Jaume Torrens, resident dels Hostalets, opinà «que ja fa molts d'anys que ens diuen que s'ha d'efectuar el soterrament i a la fi ha arribat. I una cosa és ben clara, que la tranquil·litat s'acabarà. Ara bé, això cadascú ho encaixarà a la seva manera».

Molts dels habitants dels Hostalets coincideixen amb la majoria de residents de la zona més pròxima, Son Forteza, a l'hora de rebutjar el carrer de quatre carrils. I les associacions de veïns de les dues barriades col·laboren per pressionar Cort i per mirar de forçar la reconversió del projecte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris