muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

El jutge declara nul un contracte il·legal realitzat per Rodríguez a una funcionària de l'Ibanat

La treballadora no té la titulació requerida pel càrrec

El magistrat-jutge de la sala del contenciós-administratiu número 2 de Palma ha declarat «no ajustada a dret» una resolució del conseller d'Interior i secretari general del PP, José María Rodríguez, per la qual destinava una funcionària en comissió de serveis sense reunir la titulació necessària. De fet, el jutge ha acordat la «nul·litat» de la contractació d'A.T. al capdavant del departament de Proteció a la Biodiversitat de l'Institut Balear de la Natura (IBANAT).

Aquest litigi el mantenia la Conselleria d'Interior amb CCOO, que va denunciar els fets. Precisament, els responsables de la Federació de Funció Pública del sindicat, Fernando González, Francesc Lillo i Catalina Gutiérrez, es varen mostrar ahir satisfets amb la decisió del jutge».

Segons va explicar Lillo, el cas d'A.T. es tracta «d'una funcionària de l'Ibanat que accedí a una plaça per a la qual només es requeria el graduat escolar». A pesar que A.T. només acreditava els estudis bàsics, segons Lillo, enguany va poder accedir a una plaça «per a la qual es requereix la llicenciatura».

Davant aquest fet, el jutge afirma que «tan sols es poden autoritzar comissions de serveis en llocs per als quals es requereix la mateixa titulació que s'exigí per accedir al grup, és a dir, allò que disposin el títol de llicenciat poden accedir als llocs de feina en què es requereixi aquesta titulació. No pot accedir a un lloc de feina de llicenciat qui ha accedit a una plaça per a la qual es va exigir el graduat escolar», que és el cas d'A.T.

Ara, Lillo va assegurar que el d'A.T. no és un cas aïllat. De fet, el mateix Govern, per defensar la contractació d'A.T., va posar com exemple el cas del funcionari J.M.P., que també desenvolupa una feina per la qual no té la titulació requerida. Lillo es mostrà content que la mateixa conselleria revelàs el cas de J.M.P., i recordà les paraules del jutge en la sentència: «No es pot al·legar una irregularitat per permetre-ne una altra».

La situació arriba a ser tan «flagrant» per CCOO, que assegura que hi ha 25 casos denunciats entre els contenciosos i els socials, entre ells una designació del director general d'Emergències, Joan Pol.

Per últim, Francesc Lillo, González i Gutiérrez demanaren explicacions al conseller Rodríguez per aquest cas i un llistat de totes les persones que fan feina en comissió de serveis sense tenir la titulació adient.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris