algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Turisme accepta les 'ombrívoles' perspectives de l'informe Exceltur

El conseller Flaquer insisteix que l'única sortida és la diversificació

Des de la Conselleria de Turisme s'acceptava ahir amb resignació els resultats del darrer informe d'Exceltur. Aquest lobby turístic estatal sentenciava que «totes les destinacions de sol i platja presenten símptomes de retrocés, problemes estructurals i ombrívoles perspectives de futur», entre d'altres coses, perquè altres destinacions de la Mediterrània ofereixen el mateix i a millor preu.

Pel conseller de Turisme, Joan Flaquer, la solució passa per «crear un producte complementari a l'oferta tradicional que ens permeti diferenciar-nos de la resta». Tot i la duresa de l'informe, el responsable autonòmic no es mostrà sorprès, «tot allò que diu Exceltur ara, ho venim pregonant nosaltres des de fa un any», tot i que matisà les ombrívoles perspectives «tots som conscients que el mercat britànic té problemes, però en un any hem aconseguit recuperar l'alemany i refermar l'espanyol».

Flaquer demanà l'esforç de tots per «sortir d'aquesta situació difícil i delicada i recuperar la competitivitat». Per aquest motiu, el conseller anuncià que per a la pròxima setmana convocarà una nova reunió de la Mesa de Diàleg Social per tractar el tema del canvi de model. I mentre reclamà «un gran pacte social» pel futur del turisme, lamentà que el Ministre de Comerç, Indústria i Turisme «no tengui temps fins el setembre per rebre'm».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris