nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

García Escudero:«Matas és un baluard del PP i té un lloc reservat a la cúpula del partit»

El «cap» dels senadors populars, García Escudero, lloa el president balear

La possibilitat que el president del PP balear, Jaume Matas, ocupi un lloc de privilegi a la cúpula estatal del partit agafa forma a mesura que s'acosta el congrés d'octubre. Ahir va ser el portaveu del grup de senadors «populars», Pío García Escudero, qui va lloar la figura de Matas.

Escudero, que arribà a Palma per presentar el grup territorial de Balears que formaran els eus companys a la Cambra alta, afirmà que Matas «té una gran capacitat d'influència al Partit Popular ja que és un baluard del partit, per això estic segur que té reservat un lloc important a la direcció nacional, tot i que la darrera paraula correspon al president de l'organització Mariano Rajoy».

Escudero matisà que «de totes maneres l'important és que el congrés d'octubre serveixi per transmetre a la societat el projecte del PP, un projecte que pretén ser una alternativa a l'actual Govern central socialista». Una vegada escoltades les lloances del seu company de formació, Matas aclarí que ell no vol cap protagonisme i que Balears sempre estarà al servei de Mariano Rajoy. El president del Govern autonòmic assegurà que el procés congressual popular serà tranquil perquè «estam a un partit que no té ni barons ni famílies», en al·lusió al PSOE.

Però el vertader motiu de la visita a Palma de Pío García Escudero no era altre que presentar l'esmentat grup territorial que reuneix els cinc senadors illencs i que vetlarà pels interessos de l'arxipèlag. Les reivindicacions que s'exposaran a la Cambra alta afecten energia, infraestructures i finançament sanitari, però sobretot el desenvolupament de la Llei de Règim Especial de Balears.

El grup territorial, que tindra com a portaveu Antoni Marí, podrà estar present a la Mesa del Senat quan es tractin qüestions que eafecten les Illes i intervenir en el ple de la Cambra.

D'altra banda l'euroregió també fou tractada a la roda de premsa oferida per Matas i García Escudero. En aquest sentit, el president de la CAIB va subscriure les paraules de Rajoy que advertia dimecres que «l'acord entre Balears i Catalunya no té més transcendència». «Efectivament només és un compromís de col·laboració entre dues comunitats autònomes», assenyalà. Respecte a la manca de coincidència entre Matas i Camps en relació a la proposta de Maragall, Escudero assegurà que «cada executiu defensa els seus interessos a la seva manera».

Escudero també anuncià la interposició, per part del grup popular al Senat, d'un recurs d'inconstitucionalitat contra la paralització del Pla Hidrològic Nacional.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris