nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

El Consultiu es renova amb Perera i Vicent

El màxim òrgan assessor de la CAIB està «saturat» de feina i necessita personal, segons Oliver Araújo

R.G. / EFE. Palma.
Els juristes Rafel Perera i Enric Vicent Marí prometeren ahir, a la capella del Consolat de la Mar, els seus càrrecs com a nous membres del Consell Consultiu de les Illes Balears. A l'acte de nomenament hi assistitiren el president del Govern balear, Jaume Matas, i la vicepresidenta de l'Executiu, Rosa Estaràs.

El Govern balear i el principal partit de l'oposició -PSIB-PSOE- pactaren la incorporació d'ambdós a l'òrgan esmentat i la renovació de les designacions de Pere Aguiló Monjo i Joan Oliver Araújo. A més d'aquests quatre membres, són part del Consultiu la catedràtica de dret financer i tributari, Carmen Fernández; Miquel Coll i Joan Oliver Ripoll.

Tots són professionals de prestigi reconegut relacionats amb el món del dret. El Consell Consultiu és el màxim òrgan assessor de la Comunitat Autònoma. És preceptiu que molts de projectes de llei hi passin abans de tramitar la seva aprovació definitiva. Els seus dictàmens no són vinculants. Format per un total de set membres, s'ha de recordar que a l'hora de determinar la seva composió el Parlament balear tria tres dels integrants, mentre que correspon al Consell de Govern designar-ne la resta.

El Consell Consultiu de les Balears ha emès 110 dictàmenes durant el primer semestre del 2004. Aquesta xifra s'acosta als 156 informes que realitzà al llarg de tot els 2003 i supera els 102 redactats el 2002, segons les dades difoses pel seu president, Joan Oliver Araújo. Aquest aventurà que «si continuam a un ritme així haurem emès a final d'any prop de 200 dictàmens».

Oliver assenyalà que aquesta institució, creada el 1993 es veu «saturada» per l'increment de sol·licitud d'informes. Per aquest motiu, considerà necessari crear un equip de lletrats i atorgar dedicació exclusiva a alguns dels seus membres. Ara mateix, l'equip integrat per set «consellers» -més dos lletrats, dos auxiliars administratius, un traductor i un ordenança- no basta per atendre el volum de consultes. Oliver Arújo explicà que el 80% dels informes preparats es refereix a consultes que demana el Govern sobre reglaments i responsabilitats patrimoniales. El 20% restant és sobre recursos d'inconstitucionalitat, conflictes de competències o tramitació de lleis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris