algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Cardona supeditarà a un informe jurídic el recurs a la 'Llei Montilla'

Govern i patronals denuncien la invasió de competències de comerç

El conseller de Comerç, Indústria i Energia, Josep Juan Cardona, anuncià ahir que reclamarà que l'avantprojecte de llei d'horaris comercials, que prepara l'Executiu central i que té previst aprovar dia 30, «respecti les competències que té la Comunitat Autònoma en aquest àmbit i que, alhora, tengui en compte el fet insular». En aquest sentit, Cardona comentà que ha demanat un informe jurídic per «conèixer l'abast legal de la norma» i, així, poder fonamentar un possible recurs que «en cap cas volem presentar per qüestions polítiques».

El responsable autonòmic explicà que «si bé és cert que l'Estat té competències plenes en regulació econòmica, les Balears tenen la competència exclusiva en ordenació de comerç interior. Per tant, volem unes normes objectives prou flexibles perquè cada Comunitat les apliqui de la manera més convenient a les seves necessitats i territori».

Cardona convocà ahir el consell assessor de comerç -integrat per representants del Govern, consells insulars, patronals, sindicats i associacions de consumidors- per donar a conèixer als agents socials els trets fonamentals de la 'Llei Montilla' i, al mateix temps, debatre la modificació del calendari d'obertures del 2004. Aquesta qüestió, emperó, quedà resolta tot d'una pel resultat d'un informe tècnic «que desaconsella l'anul·lació de l'actual decret que ho regula».

Quant a la invasió de competències de l'avantprojecte de llei d'horaris comercials, les patronals sectorials Pimeco i Afedeco expressaren ahir el seu suport al Govern i defensaren el caràcter 'autonomista' de la Llei balear de Comerç, aprovada durant la legislatura del Pacte de Progrés.

El vicepresident de Pimeco, Pere Ferer, insistí que «ha de ser la norma autonòmica la que fixi els dies d'obertura en funció de les necessitats de cada illa i zona comercial». En aquets sentit, el president d'Afedeco, Bartomeu Servera, recordà la necessitat que el Govern central retiri el recurs d'inconstitucionalitat contra alguns articles de la Llei balear de Comerç.

El conseller Cardona expressà ahir la seva confiança de poder negociar amb el ministre Montilla l'avantprojecte de llei d'horaris comercials abans de la seva aprovació dia 30 en Consell de Ministres. «Esperam poder introduir alguna dels nostres suggeriments».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris