algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

El Govern esperarà a rebre finançament de l'Estat per contractar mestres d'Islam

Els col·legis catòlics de les Balears es negaran a fer classes de religió musulmana

93690

De moment, els alumnes musulmans hauran d'esperar el Govern central per poder estudiar l'Alcorà a l'escola.

La Conselleria d'Educació i Cultura esperarà a rebre instruccions i finançament des del Ministeri d'Educació abans d'aplicar l'acord entre l'Església Catòlica i la Unió de Comunitats Islàmiques de l'Estat espanyol (UCIDE) per ensenyar la religió musulmana a l'escoles i instituts. De fet, fonts del Govern varen subratllar que l'ensenyament de l'Islam a l'educació primària i secundària «es tractaria d'una mesura adoptada pel Govern central».

L'Executiu justifica aquest posicionament passiu «a causa de l'escàs nombre de reclamacions que ha rebut». Concretament, segons fonts de la Conselleria en l'actualitat han demanat classes de religió musulmana pares d'un centre educatiu d'Eivissa i d'almenys tres més de Mallorca.

Així i tot, aquestes reclamacions es varen fer abans que el ministre de Justícia, Juan Fernando López Aguilar, i la Direcció General de Religions del Govern central, mostrassin la voluntat de desenvolupar l'acord amb la UCIDE a partir del segon trimestre d'aquest curs, ja entrat el 2005. En cas d'aplicar-se, l'acord permetrà que més de 2.000 alumnes d'ESO amb nacionalitats marroquina, senegalesa, algeriana i d'altres països musulmans puguin fer classes de religió islàmica a les escoles i instituts.

Concretament, el principi de col·laboració previst en els Acords firmats el novembre de 1992 entre la UCIDE i l'Estat i que encara no s'han desenvolupat, preveu que hi hagi almenys un professor de religió per cada deu alumnes.

Ara, de moment la comunitat musulmana no es troba amb grans facilitats perquè els menors rebin classes de religió a les escoles. Un altre entrebanc l'ha posat la patronal Escola Catòlica que, fent ús del seus drets, no facilitarà l'ensenyament de l'Alcorà a les escoles. Així ho va expressar Marc Gómez, portaveu de l'organització, per qui «matricular un nin a un centre catòlic implica acceptar el seu ideari. En cas que no fos així l'existència dels centres catòlics deixaria de tenir sentit».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris