algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

La ruptura de l'emissari de la depuradora de Sant Elm causa l'alarma als banyistes

La Creu Roja ordenà ahir desallotjar la platja, decisió desautoritzada per la Sala

MICHELS./C.R.G. Andratx.
La Creu Roja d'Andratx desallotjà ahir la platja de Sant Elm en tèmer que l'aigua pogués estar contaminada. L'alarma es produí en detectar-se unes taques verdoses al mar que desprenien una forta fetor.

L'emissari de la depuradora de Sant Elm (Andratx) patí ahir la segona fuita de la setmana. La ruptura, aquesta vegada, la provocà l'àncora d'una embarcació esportiva que fondejava a la zona. Fonts de la Conselleria de Medi Ambient confirmaren que la pana havia estat més complicada que la del dimecres. No obstant això, descartaren que els abocaments a la mar no representaven problemes de contaminació, ja que l'aigua depurada abocada a la platja ha passat per un tractament terciari.

Els abocaments, tanmateix, causaren l'alarma entre els banyistes a primera hora de l'horabaixa d'ahir. Sobre les 15 hores, els socorristes de la Creu Roja procediren al desallotjament de banyistes a causa de l'existència d'unes taques i a la forta fetor que desprenia.

El president i el coordinador de la Creu Roja ordenà treure els turistes de la platja i instal·lar la bandera vermella. Uns 60 banyistes hagueren de sortir de l'aigua.

La platja va romandre tancada al bany durant unes dues hores fins que el coordinador de platges de l'Ajuntament desautoritzà la decisió de la Creu Roja i ordenà que onejàs la bandera verda.

El coordinador de platges es banyà per demostrar que l'aigua estava en bones condicions. Segons l'Ajuntament, l'avaria de l'emissari era la mateixa que el dia anterior que no s'havia arreglat.

La situació creà indignació entre els turistes que estiuegen al nucli de Sant Elm. Un grup de visitants partí de la platja enfadats davant de l'avís dels socorristes que l'aigua podria estar contaminada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris