muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

Cort ampliarà el bosc de Bellver amb mig milió de metres quadrats

El pressupost de les expropiacions arriba als 15 milions d'euros


L'Ajuntament de Palma ampliarà, en un termini que encara no ha pogut ser determinat però que no serà inferior a cinc anys, l'extensió del bosc de Bellver amb mig milió de metres quadrats. En l'actualitat, aquest espai natural compta amb una superfície d'1.100.000 metres quadrats i passarà a tenir-ne 1'6 milions, cosa que suposa un increment del 45 per cent sobre el terreny existent.

Segons explicà ahir el tinent de batle d'Urbanisme i Coordinació Municipal, Javier Rodrigo de Santos, els tècnics municipals han calculat que les despeses d'adquisició de terrenys, tant pel mètode d'acord amb els propietaris com pel d'expropiació per justipreu, arribaran a una xifra molt propera als 15 milions d'euros a la conclusió del projecte.

En aquests moments, s'ha donat per conclosa la primera fase d'ampliació de l'espai natural, que inclou un total de 97.455 metres quadrats repartits entre les finques de Son Vich i Sa Teulera, i que han estat aconseguides de manera gratuïta per Cort a través de convenis urbanístics amb promotores privades.

Així mateix, De Santos donà per tancades les negociacions amb resultat satisfactori per a l'adquisició d'una altra parcel·la de 91.748 metres al lloc on s'ubicava el taller de restauració de cases El Retiro, entre el Terreno i la Bonanova, per a la seva inclusió al bosc de Bellver en el que seria la segona fase del pla, amb un cost per a les arques públiques proper als 2'7 milions d'euros. Encara s'està negociant per altres 9.000 metres que hi ha al lloc.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris